Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever. (Lance Armstrong)

torsdag 12. april 2007

Jakten på sittestillingen


370956_342773
Originally uploaded by janolaveide.
Mens andre deler av prestasjonsgruppen har fokusert på slagvolum (ref. Herr Elvekroks konsultasjoner med og treningsprogram fra Professor Helgerud) og aerodynamikk (ref. Herr Frøilands Soloist-ramme) er mitt bidrag av mer prosaisk karakter: Optimal sittestilling og sykkelgeometri.

Hadde i går kveld en 2,5 timers gjennomgang av kropp og sykkel-fysiologi (say no more) og sykkelteknikk hos Løps og Idrettsklinikken i Asker.

Resultatet ble en gjennomgripende endring av posisjon på sykkelen og av selve sittestilling (herunder forbedret seteposisjon, posisjon av styre og justering av cleat-posisjon) og i tillegg et sett av tøy/strekk-øvelser for å forbedre en "stram" muskulatur.

En meget profesjonell gjennomgang av en fagmann (Ben) som absolutt kan anbefales for alle som våndes i bukken eller er plaget med smerter/overbelastningssymptomer når milene renner på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar