Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever. (Lance Armstrong)

onsdag 6. august 2008

Noen råd før Birken fra en klok gammel mann

  • Husk å dra sykkeltrøya over sekken, det gir mindre luftmotstand. I sykkellommene holder det med 5 gel a 41 gram.
  • Ta av "posen" under setet, ekstra slange, 2 stk CO2 patroner og tre dekkspaker kan du putte i sekken. Jeg har kun punktert en av syv ganger, så sannsynligvis trenger du ikke noe av dette og da er det like greit at det er med å utgjøre de 3.5 kiloene du har på ryggen.
  • Hva gjelder drikke, så har jeg med hell hatt en sekk med vannpose i (camelpak), har hatt i under kant av en liter der og en flaske med maximpulver på sykkelen med en knapp liter (har tro på at det er gunstig å ha mest vekt på kroppen kontra sykkelen når det gjelder terrenget). I tillegg må du da ta til deg alt av væske på matstasjoner og ellers hvor det byr seg en mulighet, men unngå å måtte stoppe og fylle, vanskelig å kjøre inn den tiden igjen
  • Kjør en carboloading kur med pulver fra Maxim (spesielt pulver med ekstra tillsatt magnesium, start på torsdag kveld med en liter og ta en ny liter utover fredagen
  • Spis en maxim-sjokladen ca en time før start, etter dette bør du bare drikke vann og sørge for å slå lens ofte, ta gjerne med en halvliter vann i det tomme flaskestativet som du kan drikke fra i den siste stressende timen før start.